Yu Xiang Rou Si
(varkensvlees met visgeur)


IngrediŰnten:

 

 

5 gram gedroogde Chinese zwarte paddestoelen
150 gram varkenshaas
1 eiwit
2 1/2 eetlepel ma´zena, met 4 eetlepels water aangemaakt
zout
25 gram rode en 25 gram groene paprika
1 lenteui
3 dunne plakjes verse gemberwortel
5 eetlepels plantaardige olie
1 eetlepel rijstwijn
4 theelepels suiker
1 eetlepel Chinese zwarte azijn
1 1/2 eetlepel donkere sojasaus
25 gram bamboescheuten
1 eetlepel chiliolie of plantaardige olie


 

Bereiding:


De paddestoelen circa 20 minuten in heet water weken. Vlees wassen droogdeppen en in reepjes van circa 5 cm lang en 1/2 cm dik snijden. Eiwit met 1 eetlepel van het ma´zenapapje en wat zout mengen en door het vlees roeren.
Paprika's halveren, zaad en zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden. Lenteui schoonmaken, gember schillen en beide fijn hakken.
In een pan of wok de olie op matig vuur verwarmen. Vlees toevoegen en roerbakken tot het eiwit stolt. Daarna uit de pan nemen. Giet de olie eruit.
Voor de saus rijstwijn, suiker, zout, azijn en sojasaus met de rest van het ma´zenapapje mengen. Paddestoelen uit het water nemen, stelen verwijderen en met de bamboescheuten in lucifer dunne reepjes snijden.
Chiliolie in een pan of wok verhitten. Hierin de paprika, paddestoelen, bamboe, lente-uitjes en gember 1-2 minuten roerbakken.

Het vlees toevoegen, de saus erdoor roeren en verhitten tot de saus vloeibaar is. Het geheel met zout op smaak brengen.