Yu Xiang Qie Zi
(geurige aubergine met varkensvlees)


IngrediŽnten:

 

 

250 gram aubergines, geschild, in reepjes van 8 x 1 cm
frituurolie
50 gram mager varkensgehakt
2 eetlepels gedroogde garnalen, geweld en zeer fijngehakt
2 theelepels chilipasta
1 theelepel gezouten sojabonen, gepureerd
2 theelepels zeer dun gesneden bosuitje
1 theelepel zwarte draadpaddestoel, geweld en zeer fijngesneden
250 ml kippenbouillon *)
1 theelepel Chinese rijstwijn
1 theelepel sesamolie
2 theelepels zoetzure saus
1/2 theelepel zwarte sojasaus
1/4 theelepel zout
1 theelepel maÔzena, vermengd met water
korianderblaadjes ter garnering


 

Bereiding:


Frituur de aubergine 1 minuut in zeer hete olie. Laat uitlekken en zet apart.
Schenk de olie uit de pan, maar laat 2 theelepels olie achter.
Roerbak hierin het gehakt 2 minuten op hoog vuur.
Voeg de gedroogde garnalen, chilipasta, sojabonen, 1 theelepel bosui en de paddestoel toe.
Roerbak een halve minuut, voeg dan de resterende ingrediŽnten toe, behalve de resterende bosui, maÔzena en koriander.
Draai het vuur hoger, voeg de aubergines toe en verwarm alles nog een halve minuut.

Bind de schotel met maÔzena en bestrooi met korianderblaadjes en bosui.


*) Klik op kippenbouillon voor recept !!