Wontons met varkensvlees en garnalen

IngrediŰnten:


 

Wontondeeglapjes:
120 gram bloem
2 eetlepels geklopt ei
ma´zena voor 40-50 wontons
Vulling:
175 gram varkensvlees of gehakt
175 gram fijngehakte garnalen
0,5 theelepel witte peper
1 theelepel sojasaus
1,5 theelepel rijstwijn of sherry
0,5 theelepel zout
1,5 theelepel ma´zena vermengd met water
40-50 wontons
2 eetlepels bloem vermengd met water
olie om te frituren


 

Bereiding:


Wontons:
Zeef het meel en voeg langzaam het ei vermengd met water toe en meng het tot een stevig deeg. Kneed het 5-6 minuten en rol het in plastic folie, laat het 4-5 uur op kamertemperatuur staan. Rol het uit op een met ma´zena bestoven aanrecht tot het bijna transparant is.
Snijd er 24 ronde of vierkante lapjes uit.
Bestuif de lapjes met ma´zena voor u ze wegzet.
Bewaar ze zorgvuldig gewikkeld in plastic folie in de koelkast. Wanneer ze uitdrogen, scheuren ze tijdens het koken.
Vulling:
Bak het vlees lichtbruin in olie, doe de garnalen erbij en bak dit 3-4 minuten. Voeg peper, soja, zout en wijn toe en roerbak 1-2 minuten.
Doe de aangelengde ma´zena erbij en roer het geheel tot het dik is. Laat het afkoelen en vul de wontons.
Bevochtig de randen van de wontons met de bloempap en sluit de randen door ze goed aan te drukken.
Frituur de wontons tot ze krokant en goudbruin zijn, goed laten uitlekken en opdienen.