Viergelukspasteitjes

IngrediŽnten:


 

Pasteitjes:
225 gram bloem
mespunt zout
2 deciliter kokend water
Vulling:
175 gram fijngehakt varkensvlees of gehakt
2 gewelde en gesneden Chinese paddestoelen
50 gram fijngehakte soepgroenten
0,5 theelepel bruine suiker
2 theelepels sojasaus
0,5 theelepel zwarte peper
1 ei
2 eetlepels fijngehakte bieslook
zout
1 eetlepel olie
1,5 theelepel maÔzena
2 eetlepels bloem vermengd met water


 

Bereiding:


Pasteitjes:
Doe meel en zout in een kom en voeg, goed roerend, het water toe. Laat het deeg 20-30 minuten afgedekt rusten en kneed het vervolgens 2-3 minuten. Verdeel het deeg in 30-35 gelijke stukken en rol elk stukje tot een cirkel van 6 centimeter diameter.
Vulling:
Meng vlees, paddestoelen, groente, suiker, soja, zout, peper, bieslook en ei door elkaar.
Meng er vervolgens olie en maÔzena door.
Leg nu het deeglapje in de vlakke hand, doe de vulling in het midden, strijk de vulling langwerpig uit.
Bevochtig de randen met de bloempap, vouw ze tegen elkaar en knijp de randen goed dicht.
Stoom ze 20 minuten in en stoompan en serveer er chilisaus bij.