Tori Saka Mushi No Goma
(in Sake gestoomde kip met sesamsaus)


IngrediŽnten:


 

600 gram kipfilet
1,5 dl sake (rijstwijn)
zout
3 eetlepels geroosterd wit sesamzaad 
of 2-3 eetlepels pindakaas
4 eetlepels dashi (vis/zeewierbouillon)
1,5 eetlepel donkere sojasaus
3/4 theelepel suiker
1 theelepel rijstazijn
1/4 theelepel zout
citroenschil


 

Bereiding:


Snijd met een scherp mes het vel van de borststukken met kleine tussenruimten in. Leg ze, met de velzijde boven, op een bord en zet dat in een stoompan. Besprenkel met de sake, bestrooi met wat zout en laat boven zachtjes kokend water ongeveer 20 minuten stomen.
Maal het sesamzaad tot een tamelijk gladde pasta in een kruidenmolen of mixer, of gebruik een vijzel. Roer de overige ingrediŽnten behalve de citroenschil erdoor, tot een dikker saus is verkregen. Neem de kip uit de stoompan en laat hem afkoelen. Wikkel de kip in keukenfolie en laat in de koelkast koud worden.
Snijd de filets diagonaal in smalle repen. Schik op een schotel of op aparte bordjes en schep er wat saus over. Garneer met een reepje in een aardige vorm gesneden citroenschil of witte rammenas.