Ton-Negu No Teriyaki
(Teriyaki varkensrolletjes)


IngrediŽnten:


 

6 grote, dunne plakken verse ham (500 gram)
6 naganegi, sliertsjalotten of jonge preien
2 eetlepels plantaardige olie
1 grote komkommer
0,5 theelepel zout
Teriyaki saus:
4 eetlepels sake (rijstwijn)
5 eetlepels lichte sojasaus
90 gram suiker


 

Bereiding:


Snijd de hamlapjes bij en verwijder vetrandjes en zenen.
Leg ze met wat tussenruimte op een dik vel plastic op uw werkvlak.
Leg er een ander vel plastic op en klop dan het vlees met een vleeshamer of deegrol zo plat mogelijk. Het moet bijna doorschijnend zijn.
Maak de uien schoon en snijd ze in stukjes van 16 cm.
Rol om ieder stuk een lapje, zodat de uiteinden nog iets uitsteken. Zet ze vast met binddraad of een prikker.
Verhit een wok of koekenpan en giet na 10 seconden de olie erin. 
Bak de rolletjes aan alle kanten gelijkmatig bruin.
Vermeng de ingrediŽnten voor de saus en roer tot de suiker bijna is opgelost.
Giet de oplossing in de pan en laat zachtjes inkoken tot een glanzende, fraai gekleurde glazuur over de varkensrolletjes zichtbaar is. Draai de rolletjes af en toe met behulp van 2 lepels.
Schil intussen de komkommer, snijd deze in lange repen en verwijder het zaad. Snijd de repen in stukjes van 5 cm, en dan in kleine reepjes. Doe ze in een bord, bestrooi ze met zout en zet ze onder koud water. Laat ze 20 minuten liggen; laat de stukjes komkommer goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Neem de rolletjes uit de pan en snijd ze in 3 of 4 stukjes.

Verwijder het binddraad of de prikkers. Schik ze op rechthoekige schotels en dien op.