Rundvlees in oestersaus



IngrediŽnten:

 

500 gram biefstuk
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel maÔzena
3 eetlepels plantaardige olie
1 eetlepel gehakte knoflook
1 eetlepel gehakte verse gember
200 gram gemengde paddestoelen als shiitake, oesterzwammen en stropaddestoelen.
2 eetlepels oestersaus
1 theelepel kristalsuiker
4 lenteuitjes, in stukjes van 5 centimeter
versgemalen zwarte peper
2 rode chilipepers, ontzaad, in reepjes


 

Bereiding:


Snijd het rundvlees schuin in lange, dunne plakken. Meng in een grote kom de sojasaus met de maÔzena en schep er het vlees door. Laat 1 tot 2 uur marineren.

Verhit de helft van de olie in een wok of zware koekenpan. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak tot een geurig geheel. Voeg het vlees toe en schep om. Laat kort bakken en roerbak dan 1 tot 2 minuten. Schep het vlees uit de pan en zet weg.

Verhit de rest van de olie in de wok of koekenpan. Voeg de paddestoelen toe en roerbak ze gaar.

Doe het vlees terug in de wok en schep er achtereenvolgens de oestersaus, suiker en versgemalen zwarte peper naar smaak door.

Schep er de lenteuitjes door en roerbak nog even. Garneer met reepjes rode chilipeper en dien dan onmiddellijk op.