Rosbief met paprika en oestersaus



IngrediŽnten:

 

 

 

500 gram rosbief
1 el sojasaus
1 eiwit, losgeklopt
1 el maÔzena
1/4 tl zwarte peper
2 el verse gember, geraspt
1/4 tl vijfkruidenpoeder
1 kleine groen paprika, in ruitjes gesneden
1 kleine rode paprika, in ruitjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in dunne ringen
425 g babymaÔs uit blik, uitgelekt
2 el oestersaus
2 lente-uitjes, in schuine ringen


 

Bereiding:


Snijd eventueel vet en pezen van het vlees en snijd het dwars op de draad in reepjes. Meng sojasaus, eiwit, maÔzena en peper en roer dit door het vlees.
Verhit 1 el olie in een wok of pan met dikke bodem. Draai de pan rond zodat de olie ook de wanden bedekt. Roerbak gember, vijfkruidenpoeder, paprika, selderij en maÔs ca. 2 minuten op hoog vuur. Haal alles uit de pan en houd het warm.
Verhit de rest van de olie in de wok en draai de wok rond. Schroei het vlees in porties dicht en bruin maar niet gaar.
Doe al het vlees in de wok, voeg de groenten toe en de oestersaus toe. Roerbak op hoog vuur tot alles goed heet is. Bestrooi met lente-ui en serveer direct.