Rosbief met paksoi



IngrediŽnten:

 

 

 

600 gram paksoi
2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook, geperst
250 gram rosbief, in dunne reepjes
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel zoete sherry
2 eetlepels basilicum, gehakt
2 theelepels sesamolie


 

Bereiding:


Was de paksoi en laat hem uitlekken. Snijd de bladeren in dunne repen. Verhit de olie in een koekenpan of wok. Roerbak de knoflook 30 seconden.
Roerbak het vlees in porties 3 minuten op hoog vuur. Het mag niet gaar worden. Haal het uit de wok.
Roerbak de paksoi 30 seconden. Voeg vlees, sojasaus en sherry toe. Roerbak tot alles warm is. Voeg sesamolie en basilicum toe en meng goed. Serveer direct. Garneer desgewenst met reepjes rode paprika.


 

Tip:


Choi sum smaakt ongeveer hetzelfde als paksoi en kan ook gebruikt worden in dit gerecht.
Choi sum heeft langer blad en kortere stelen. U kunt ook baby-paksoi gebruiken.