Roergebakken groenten met kwarteleitjesIngrediŽnten: 

12 kwarteleitjes
2 tenen knoflook
50 gram ui
60 gram bosuitjes
300 gram Hokkaido-pompoen
150 gram wortels
80 gram shii-take paddestoelen
100 gram champignons
200 gram tomaten
3 eetlepels plantaardige olie
1 theelepel tomatenpuree
1,75 deciliter groentefond
2 eetlepels ground bean saus
2 eetlepels vegetarische oestersaus
zout
versgemalen peper
koriander ter garnering


 

Bereiding:


Doe de kwarteleieren in een pan, overgiet ze met water en kook ze 4 minuten. Haal ze uit de pan en laat ze schrikken in koud water.
Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Pel de uien en hak ze fijn. Was de bosuitjes en snijd ze in ringetjes. Schil de pompoen, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in plakjes van 3 mm dik en vervolgens in ruitjes van 1,5 cm. Schrap de wortels en snijd ze in staafjes van circa 4 cm lang en 1/2 cm dik. Verwijder de steeltjes van de shii-take paddestoelen en snijd de hoeden doormidden. Was de champignons en snijd ze in vieren. Ontvel de tomaten, verwijder de steelaanzet en het zaad en snijd ze klein.
Verhit 2 eetlepels olie in de wok en fruit hierin de knoflook, uitjes en bosuitjes kort. Voeg de kleingesneden pompoen en wortel toe en roerbak alles 4 minuten. Schep de groenten uit de pan. Verhit de resterende olie en roerbak hierin de paddestoelen 2 minuten. Schep ze uit de pan. Bak de tomaten kort, voeg de tomatenpuree toe en leng aan met de groentefond. Schep de bean sauce en vegetarische oestersaus erdoor. Laat de saus 3 minuten zachtjes sudderen.
Snijd de kwarteleieren overlangs doormidden en schep ze voorzichtig met de groenten door de saus. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep de groenteschotel in kommen, garneer met koriander en dien onmiddellijk op.