Roergebakken groenten met eiermieIngrediŰnten: 

Groenten:

400 gram bloemkool
300 gram broccoli
100 gram peultjes
200 gram snijbiet
100 gram babyma´skolfjes
5 eetlepels arachideolie
Pikante saus:
2 tenen knoflook
2 rode chilipepers
10 gram verse gemberwortel
60 gram bosuitjes
1,25 deciliter groentefond
2 eetlepels vegetarische oestersaus
3 eetlepels lichte sojasaus
1 theelepel grofgemalen szechuanpeper
zout naar smaak
1 afgestreken theelepel ma´zena
Bovendien:
200 gram eiermie
zout
1 eetlepel fijngehakte koriander


 

Bereiding:


Was de bloemkool en snijd middel grote roosjes los. Was de broccoli en verdeel hem eveneens in roosjes. Schil de broccolisteel en snijd hem in stukjes van 1 cm. Was de peultjes en haal ze af. Was de snijbiet, snijd het groen los en hak het grof. Verwijder taaie draden van de stelen en snijd de stelen dan in staafjes van 4 cm lang.
Kook de bloemkoolroosjes en babyma´skolfjes in ruim water met zout boven een hoog vuur. Voeg na 5 minuten de broccoli en peultjes toe en kook alles nog ongeveer 5 minuten. Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken.
Pel de knoflook voor de pikante saus en snijd hem in dunne plakjes. Verwijder de steeltjes van de chilipepers en snijd in ringetjes. Schil de gember en snijd hem in zeer fijne julienne. Was de bosuitjes en snijd ze in stukjes van 2 cm.
Kook de mie in ruim water met zout boven een matig vuur al dente. Giet hem af, laat hem goed uitlekken en houd hem warm.
Verhit de olie in een wok en roerbak er de bloemkool en ma´skolfjes 4 minuten in. Haal ze uit de pan. Roerbak vervolgens de broccoli, peultjes en snijbietstelen 3 minuten. Voeg het snijbietgroen toe en roerbak alles nog 2 minuten. Haal alles uit de pan.
Roerbak in de resterende olie de knoflook, chilipeper, gember en bosuitjes 1 minuut. Houd 1 eetlepel groentefond apart en schenk de rest in de wok. Breng de saus op smaak met de vegetarische oestersaus, sojasaus en szechuanpeper. Strooi er zout naar smaak bij. Roer de ma´zena los met de resterende fond en bind er de saus mee. Verwarm hem tot het kookpunt. Voeg de groenten toe en verwarm ze kort in de saus.
Serveer de groenten in kommen en bestrooi ze met de fijngehakte koriander. Geef de mie er apart bij. Indien gewenst kunt u de mie ook door het groentegerecht scheppen.