Pho-Pbia
(Thaise loempia's)


IngrediŽnten:


20 diepvries deeglapjes voor de rolletjes (20 x 20 cm).
100 gram mihoen
100 gram witte kool
1 kleine wortel (circa 50 gram)
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie plus 1 liter plantaardige olie om te frituren
250 gram half om half gehakt
2 eetlepels vissaus (nam pla)
1 theelepel suiker
2 eetlepels oestersaus
1 eiwit
1 bakje zoetzure pikante saus
enkele blaadjes sla, schijfjes komkommer of tomaat ter garnering (desgewenst)


 

Bereiding:


Laat de deeglapjes ontdooien. Week de noedels circa 10 minuten in warm water. Laat ze uitlekken en knip ze vervolgens met een keukenschaar in kortere stukken.
Maak de kool en wortel schoon en snijd beide groenten in staafjes. Pel de teentjes knoflook.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok of koekenpan. Pers de teentjes knoflook uit en bak ze even. Voeg het gehakt toe en roerbak dit circa 2 minuten boven een hoog vuur. Voeg de groenten en noedels toe. Voeg de vissaus, suiker en vissaus toe, en bak alles nog circa 3 minuten boven een matig vuur. Laat het mengsel afkoelen.
Spreid de deeglapjes uit op een werkvlak. Schep in het midden van ieder velletje 2 eetlepels vulling. Vouw een hoekje van het deeg over de vulling.
Vouw de linker- en rechterflap ook naar binnen. De rolletjes moeten ongeveer 7 cm lang worden. Rol ze stevig op. Bestrijk de laatste flap met eiwit en plak hem vast.

Verhit de frituurolie in een wok of pan. Frituur de rolletjes in circa 3 minuten goudgeel in de het olie en laat ze dan uitlekken op keukenpapier. Schik ze in een schaal en garneer ze desgewenst met decoratief ingesneden schijfjes komkommer, slablaadjes en tomaat. Geef er de zoetzure saus bij.