Snijd het
vlees in blokjes. Blancheer het vlees even in kokend water en laat het
uitlekken.
Snijd de
chilipeper open, schraap het zaad eruit en hak het vruchtvlees zeer
fijn.
Bak de
knoflook, gember en chili 1 minuut in de ghee, voeg dan het lamsvlees
toe en bak het aan alle kanten licht aan.
Maal het
maanzaad met het zout zeer fijn. Voeg aan de pan toe en laat even
meebakken. Roer dan de yoghurt en kardemom erdoor; voeg het water toe en
breng aan de kook.
Temper het
vuur en laat afgedekt koken tot het vlees gaar is.
Was de
spinazie grondig in koud water, en haal de lelijke blaadjes eruit.
Doe de
groente met aanhangend water in een grote pan, dek af en laat op matig
vuur in 4-6 minuten slinken. Laat uitlekken, hak grof en draai alles in
een blender of keukenmachine tot puree.
Voeg deze
aan het lamsvlees toe en laat nog 2-3 minuten zachtjes koken. Roer de
room en nootmuskaat erdoor, proef en breng eventueel verder op smaak, en
serveer.