Nua Pad Prik
(pikante biefstuk)


IngrediŽnten:


500 gram biefstuk
1 theelepel zout
0,5 theelepel zwarte peper
1,5 theelepel uitgeperste knoflook
2 verse groene chilipepers
1 verse rode chilipeper
4 eetlepels plantaardige olie
1,5-2 eetlepels vissaus
1,5-2 theelepels suiker
30 gram vers gehakte koriander


 

Bereiding:


Snijd het vlees in zeer dunne plakjes. Wrijf deze in met zout, peper en knoflook en laat 5 minuten trekken.
Hak de chili's zeer fijn. Verhit de olie in een grote wok tot gij gaat roken. Voeg het vlees toe en bak het aan beide kanten mooi bruin.
Voeg de chili's toe met de vissaus en suiker en laat op matig vuur onder voortdurend omscheppen gaar worden.
Roer de koriander erdoor, schep alles over op een warme schotel en serveer meteen.