Murgh Tikka
(kipspiesjes)


IngrediŽnten:


 

krap 400 ml uitgelekte yoghurt *)
1,5 theelepel uitgeperste knoflook
1 theelepel geplette gember
2 theelepels chilipasta
1,5 eetlepel olie
2 theelepels citroensap
1 theelepel garam masala **)
2 tot 4 druppels rode of gele voedselkleurstof
600 gram kipfilets, in blokjes van 3 centimeter


 

Bereiding:


Vermeng alle ingrediŽnten van de marinade en schep de kip erdoor.
Laat de kip 2 tot 3 uur marineren in de koelkast.
Rijg de blokjes aan spiesjes en bestrijk ze met extra olie.
Rooster ze 6 tot 8 minuten boven houtskool of onder een zeer hete grill tot de kip gaar en goudbruin is.
Keer ze eenmaal.
Serveer ze met munt-korianderchutney **), uien ringen, partjes citroen en Indiaas brood zoals naan.


 

*) Yoghurt laat men vaak uitlekken tot een dikke hangop. In India gebeurt dit in een kaasdoek, maar u kunt net zo goed een grote koffiefilterhouder met papier gebruiken. De wei druipt uit de yoghurt en de dikke bestanddelen blijven achter in het filter. De hangop verdient de voorkeur bij het koken, omdat de textuur niet verandert.
**) Klik op het gekleurde woord voor het recept !!