Murgh Moelho
(kip-kerrieschotel)


IngrediŽnten:


 

1 kilo kippenpoten (dijstukken)
2 theelepels komijnzaad
1,5 theelepel wit mosterdzaad
4-8 gedroogde rode chilipepers
3/4 theelepel geelwortel (kunir of koenjit)
2 eetlepels witte wijnazijn
1 grote ui
1,5 theelepel uitgeperste knoflook
3 eetlepels plantaardige olie
4 deciliter water
1 theelepel zout


 

Bereiding:


Prik het kippenvel van de dijstukken een aantal keren door met een scherp mes, zodat de kruiden kunnen intrekken.
Doe de komijn- en mosterdzaadjes en gedroogde chilipepers in een droge pan en rooster tot het zaad begint te poffen. Maal tot poeder en vermeng met de geelwortel en azijn.
Giet deze marinade over de stukken kip, wrijf ze goed hiermee in en laat minstens 30 minuten trekken.
Pel de ui en snijd deze heel fijn. Bak de ui en knoflook in de olie tot alles goudbruin is.
Schep het mengsel met een schuimspaan uit de pan.
Bak 2 stukken kip tegelijk aan alle kanten mooi bruin.
Leg alle gebakken stukken in de pan en voeg de gebakken ui en het water toe.
Breng aan de kook, temper het vuur tot heel laag en voeg het zout toe.
Dek de pan goed ad en laat ongeveer 45 minuten heel zachtjes koken, tot de kip helemaal gaar is.
Serveer met witte rijst.