Mango-Bananencurry



IngrediŽnten:



 

100 gram uien
1 teen knoflook
10 korianderzaden
2 rode chilipepers
3 eetlepels plantaardige olie
5 gram gemalen kurkuma
6 verse of 12 gedroogde kerriebladeren
4 deciliter kokosmelk
2 deciliter groentefond
2 onrijpe mango's (circa 800 gram)
500 gram onrijpe bananen
150 gram groene paprika
1 theelepel zout
versgemalen witte peper
50 gram geraspte kokos


 

Bereiding:


Pel de uien en knoflook en hak ze fijn.
Stamp het korianderzaad fijn in een vijzel.
Halveer de chilipepers en verwijder het zaad.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de uitjes en knoflook glazig.
Rooster vervolgens de koriander, kurkuma, kerriebladeren en chilipepers 1 tot 2 minuten mee.
Voeg dan de kokosmelk en groentefond toe en laat alles ongeveer 15 minuten trekken boven een laag vuur.
Maak de mango's schoon. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
Pel de bananen en snijd ze in schuine plakjes van circa 1,5 cm dik.
Halveer de paprika, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd hem in ruitjes van 1 cm. Kook de paprika 3 minuten mee met de saus.
Voeg de stukjes mango en banaan toe en laat de curry nog 5 minuten zachtjes koken.
Breng hem verder op smaak met zout en peper.
Bestrooi hem met de kokos en dien onmiddellijk op.


 

Tip:


Kleine appelbananen zijn het lekkerst voor in een curry.
Gebruik geen bakbananen of de minder zoete groentemango's, maar de gewone vruchten, zij het in onrijp, harde toestand.