Mah Ho
(vleesballetjes op ananas)


IngrediŽnten:


200 middelgrote rauwe, ongepelde garnalen
2 eetlepels plantaardige olie
200 gram half om half gehakt
100 gram geroosterde zoute pinda's
5 teentjes knoflook
3 takjes verse koriander
0,5 theelepel versgemalen zwarte peper
350 gram palmsuiker of bruine suiker
1 theelepel zout
1 middelgrote ananas


 

Bereiding:


Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Was ze, dep ze droog en hak ze fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt hierin 15 tot 20 minuten boven een matig vuur tot het rul is. Houd het apart. Wrijf de pinda's fijn in een vijzel.
Pel de teentjes knoflook. Was de koriander, dep de blaadjes droog en houd ze apart. Wrijf de korianderstelen en knoflook met de peper tot een pasta in een vijzel.
Verhit de suiker in een kleine pan tot een dikke, vloeibare massa. Roer er het knoflookmengsel door. Voeg gehakt, garnalen, pinda's en zout toe. Laat het mengsel 25 tot 30 minuten zachtjes inkoken tot een stevige massa. Laat het mengsel afkoelen.
Schil de ananas en verwijder de ogen. Snijd de vrucht in de lengte in achten. Verwijder de harde kern. Snijd de stukken in kleinere stukken. Schik deze op een grote schaal. Vorm balletjes van het gehaktmengsel, plaats deze op de stukjes ananas en garneer de schotel met korianderblaadjes.