Kung Sai
(Pikante garnalen)


IngrediŽnten:


600 gram middelgrote rauw garnalen, ongepeld
3 eetlepels licht sojasaus
0,5 theelepel versgemalen zwarte peper
6 teentjes knoflook
5 takjes verse koriander
5 verse Thaise pepertjes
4 eetlepels limoensap
3 eetlepels suiker
4 eetlepels vissaus (nam pla)
3 eetlepels plantaardige olie
enkele blaadjes ijsberg- of kropsla


 

Bereiding:


Pel de garnalen, maar laat de staarten zitten. Verwijder het darmkanaal. Was ze, dep ze droog en laat ze circa 20 minuten marineren in de koelkast in de sojasaus met peper.
Pel ondertussen de teentjes knoflook. Was de koriandertakjes, dep ze droog en maak de blaadjes los. Was de pepers, verwijder de steeltjes en wrijf de pepers in de vijzel fijn met de knoflook en koriandersteeltjes. Was daarna uw handen zorgvuldig. Doe het pepermengsel over in een kommetje en roer er limoensap, suiker en vissaus door. De suiker moet geheel oplossen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen circa 3 minuten boven een matig vuur tot ze rood kleuren. Haal de garnalen uit de pan en schik ze op een schaal. Giet de saus erover en bestrooi ze met de korianderblaadjes.


 

Tip:


U kunt de saus ook apart serveren, zodat ieder zich naar wens ervan kan bedienen.
De slablaadjes bieden verkoeling bij de pikante saus.