Kip Biryani

 

IngrediŽnten:




 

275 gram basmatirijst, schoongespoeld
1/2 theelepel zout
5 hele kardemompeulen
2 tot 3 kruidnagels
1 kaneelpijpje
3 eetlepels plantaardige olie
3 uien, in plakken
700 gram kipfilet, in blokjes
1/4 theelepel pikant chilipoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 theelepel fijngehakte verse gember
het sap van 1 citroen
4 tomaten in plakjes
2 eetlepels verse gehakte koriander
1,5 deciliter yoghurt
1/2 theelepel saffraandraadjes, in 2 theelepels hete melk geweekt
3 eetlepels geroosterde, gehalveerde amandelen
takjes verse koriander en yoghurt voor het serveren


 

Bereiding:


Verwarm de oven voor op 190ļC. Breng een pan water aan de kook en doe er de rijst, het zout, de kardemompeulen, kruidnagels en kaneelpijp in. Laat het geheel 2 minuten koken, giet de rijst af en laat de specerijen in de rijst zitten.
Verhit de olie in een pan en fruit er de uien in 8 minuten bruin in. Voeg de kip en dan de gemalen specerijen, de knoflook, gember en het citroensap toe. Roerbak alles nog 5 minuten.
Doe het kipmengsel in een ovenschaal en schik er de tomaat op. Strooi er de verse koriander over en schep de yoghurt erover tot het vlees en de tomaat helemaal bedekt zijn. Schep er dan de uitgelekte rijst over.
Sprenkel er het saffraanmengsel over en giet er dan 1,5 deciliter heet water over.
Leg het deksel op de schaal en zet 1 uur in de oven. Schep de biryani op een voorverwarmde dienschaal en verwijder de hele specerijen. Garneer met de geroosterde amandelen en verse koriander en geef er apart wat yoghurt bij.