Kai Yad Sai
(Gevulde omeletten)


IngrediŽnten:


60 ml olie
100 gram mager varkensgehakt
3 eetlepels tomaten, in blokjes
3 eetlepels gare doperwten
2 eetlepels fijngehakte ui
1/2 eetlepel suiker
1 eetlepel vissaus
1/4 theelepel witte peper, gemalen
1/4 theelepel zwarte sojasaus
3 eieren, losgeklopt
3 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes
1 rode chilipeper, fijngehakt


 

Bereiding:


Verhit de helft van de olie op hoog vuur in een wok en roerbak het gehakt 2 minuten.
Voeg de overige ingrediŽnten toe, behalve de eieren en de resterende olie.
Roerbak alles gaar en schep uit de pan.
Verhit een koekenpan van 15 tot 20 cm doorsnee en doe hierin wat olie.
Bedek de bodem krap met geklutst ei.
Bak de omelet aan beide kanten licht bruin.
Herhaal dit tot de eieren op zijn.
Vul elke omelet met een volle lepel van het varkensmengsel.
Vouw de omeletten tot vierkante pakketjes.
Leg ze op een schaal.
Snijd er indien gewenst een raampje uit.
Garneer met koriander en chilipeper.

Geef er rijst bij.