Kai Tom Khing
(kippensoep met citroengras)


IngrediŽnten:


2 stengels vers citroengras
5 cm verse galanga
3 citroenbladeren (djeroek poeroet)
250 gram oesterzwammen of champignons
2 tomaten
3 verse Thaise pepers
500 gram rauwe kipfilets
1 blikje ongezoete kokosmelk (4 deciliter)
verse koriander om te garneren
4 eetlepels limoensap
4 eetlepels vissaus (nam pla)


 

Bereiding:


Was het citroengras en snijd het in stukken van circa 3 cm. Was de galanga, schil hem en snijd hem in dunne schijfjes. Was de citroenbladeren, dep ze droog en breek ze zonodig in vieren.
Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in stukken. Laat kleine paddestoelen heel. Was de tomaten en snijd ze in partjes. Was de pepers, snijd de steeltjes af en snijd ze in dunne ringetjes. Was uw handen daarna grondig. Snijd de kipfilet in reepjes van 1 cm breed en 4 cm lang.
Verhit de kokosmelk in een pan. Voeg het citroengras, de citroenbladeren en plakjes galanga toe. Laat alles onafgedekt circa 2 minuten trekken boven een matig vuur. Voeg 0,75 liter water toe, breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de stukjes kipfilet, tomaat en paddestoel toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Verwijder desgewenst de stukken galanga en citroengras. De galanga wordt niet gegeten, het citroengras eventueel. Was de koriander, dep hem droog en pluk de blaadjes af.
Doe de in ringetjes gesneden peper met limoensap en vissaus in een terrine en giet er de soep over. Strooi er de korianderblaadjes over en serveer de soep onmiddellijk.