Jiang Cong Chao Zhu Gan
(gebakken varkenslever)


IngrediŽnten:


 

300 gram varkenslever, dun gesneden
2 eetlepels Chinese rijstwijn
2 theelepels olie
2 theelepels fijngehakte knoflook
3 cm gember, fijngehakt
1 bosuitje, in stukjes van 3 cm
1/2 rode chilipeper, zaad verwijderd, fijngehakt 
1 theelepel kippenbouillonpoeder
1 theelepel lichte sojasaus
1/2 theelepel suiker
1 theelepel maÔzena, vermengd met water


 

Bereiding:


Laat de lever 5 minuten marineren in de rijstwijn.
Verhit de olie, bak de knoflook enkele seconden en voeg de uitgelekte lever, gember, bosui en chilipeper toe.
Roerbak alles enkele seconden op hoog vuur.
Voeg bouillonpoeder, sojasaus en suiker toe en roerbak nog 1 tot 2 minuten tot de lever gaar is.
Bind het gerecht met maÔzena.