Hete speklapjes



IngrediŽnten:

 

 

 

750 gram speklapjes
1 eetlepel arachideolie
2 theelepels knoflook, fijngehakt
60 ml droge sherry
1 eetlepel chilibonenpasta of sambal oelek
5 deciliter water
2 theelepels hoisinsaus
3 theelepels suiker
1 eetlepel sojasaus, bij voorkeur donkere


 

Bereiding:


Zet het vlees onder water in een grote pan en breng het aan de kook. Laat het 5 minuten sudderen en giet het af.
Doe de overige ingrediŽnten en de speklapjes in een wok of pan met dikke bodem. Laat het geheel 45 minuten afgedekt sudderen. Giet af en bewaar 2 1/2 dl vocht. Verhit een wok of koekenpan met dikke bodem en bak de speklapjes bruin.
Voeg de achtergehouden 2 1/2 dl kookvocht toe en verwarm op matig vuur tot de saus glazig is.
Snijd de speklapjes in stukken van 3 cm, giet de saus erover en serveer.