Hei Jiao Niu Rou
(rundvlees met zwarte peper)


IngrediŽnten:


 

200 gram ossenhaas, in blokjes van 2,5 centimeter
2 eetlepels Chinese rijstwijn
1 eetlepel water
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel witte peper, gemalen
frituurolie
1 eetlepel fijngehakte knoflook
2 theelepels zwarte peperkorrels, zeer grof gemalen
1 theelepel Sichuan peper, grofgemalen *)
2 theelepels oestersaus
2 theelepels lichte sojasaus
1 theelepel sesamolie
fijngesneden sla ter garnering


Bereiding:

Leg het vlees in een schaal en wrijf het gedurende 30 seconden in met rijstwijn, water, zout en witte peper.
Verhit de olie en frituur het vlees 30 seconden op zeer hoog vuur.
Laat het uitlekken en zet apart.
Laat 1 theelepel olie in de pan achter en giet de rest af.
Roerbak de knoflook enkele seconden en voeg dan het vlees en de overige ingrediŽnten, behalve de sla toe.

Roerbak alles enkele seconden en serveer het gerecht op een bedje van sla.


*) Gebruik voor dit recept echte Sichuanpeper, het maakt alle verschil van de wereld !!