Gyuniku to broccoli no itame-ni
(gesmoord rundvlees met broccoli)


IngrediŽnten: (voor 4 personen)


 

200 gram in zeer dunne plakjes gesneden runderlende
300 gram broccoli
100 gram champignons
2 teentjes knoflook
3 deciliter plantaardige olie
sake, rijstazijn, sesamolie, water en suiker (van elk 1 eetlepel)
2 theelepels maÔzena


 

Bereiding:


Snijd het vlees met een scherp mes in even grote stukjes. Maak de broccoli schoon, was hem en verdeel hem in roosjes. Maak de champignons schoon en snijd ze doormidden. Maak de knoflook schoon en snijd de teentjes in dunne plakjes.
Verhit de olie bij matige hitte in een grote pan en fruit hierin de knoflook enkele minuten.
Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Voeg de broccoli en het vlees toe en bak alles tot het vlees bruin is. Voeg de overige ingrediŽnten toe en breng alles aan de kook.
Leg een drijvend deksel in de pan en laat het gerecht bij matige hitte 5 minuten stoven tot het vlees gaar is. Schep tijdens het stoven de saus af en toe over het vlees.
Doe het gerecht in een kleine, diepe schaal en schep er wat van de ingekookte kookvloeistof over.