Gestoomde open pasteitjes

IngrediŽnten:


 

Wontondeeglapjes:
120 gram bloem
2 eetlepels geklopt ei
maÔzena voor 24 wontons
Vulling:
100 gram fijngehakte garnalen
175 gram gehakt varkensvlees
2 Chinese paddestoelen (gesneden)
zout
0,5 theelepel bruine suiker
Kruiden:
0,5 theelepel ve-tsin
1 eetlepel maÔzena
1 theelepel donkere sojasaus
1 theelepel lichte sojasaus
zwarte peper
1 eetlepel sesamolie
24 wontons


 

Bereiding:


Wontons:
Zeef het meel en voeg langzaam het ei vermengd met water toe en meng het tot een stevig deeg. Kneed het 5-6 minuten en rol het in plastic folie, laat het 4-5 uur op kamertemperatuur staan. Rol het uit op een met maÔzena bestoven aanrecht tot het bijna transparant is.
Snijd er 24 ronde of vierkante lapjes uit.
Bestuif de lapjes met maÔzena voor u ze wegzet.
Bewaar ze zorgvuldig gewikkeld in plastic folie in de koelkast. Wanneer ze uitdrogen, scheuren ze tijdens het koken.
Vulling:
Meng garnalen, vlees, paddestoelen, zout, suiker en kruiden goed door elkaar en laat het 30 minuten staan.
Doe in elke wonton een beetje vulling en vouw de randen wat naar binnen zonder het volledig te sluiten.
Maak de bodem een beetje vlak, zodat de bakjes rechtop in de stoompan kunnen staan.
Vet de stoompan goed in en doe de bakjes erin. Stoom ze 15-20 minuten en dien ze op met een dipsaus.