Gebakken aubergines met tofuIngrediŽnten: 

20 gram gedroogde mu er paddestoelen
250 gram tofu
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel vegetarische oestersaus
400 gram kleine ronde aubergines
150 gram peultjes
150 gram rode paprika
50 gram kleine rode uitjes
4 eetlepels arachideolie
Saus:
1,5 deciliter groentefond
2 eetlepels vegetarische oestersaus
3 eetlepels lichte sojasaus
1 theelepel maizena
zout
versgemalen peper
Rijst:
250 gram ongepelde basmatirijst
zout
Bovendien:
1 eetlepel korianderblaadjes ter garnering


 

Bereiding:


Spoel de rijst af onder de kraan. Breng hem aan de kook in een pan met 6 deciliter water en voeg wat zout toe. Draai het vuur laag en laat de rijst in 40 minuten zachtjes gaar koken.
Doe de gedroogde paddestoelen in een kom en overgiet ze met 1,25 deciliter heet water. Laat ze 30 minuten wellen. Haal ze uit de kom, druk het vocht eruit en snijd ze zonodig kleiner.
Snijd de tofu in blokjes van 1,5 cm. Doe ze in een kom en schep de soja- en oestersaus erdoor. Laat 15 minuten marineren. Haal de tofu uit de kom en laat hem goed uitlekken.
Verwijder de steeltjes van de aubergines en snijd ze dwars doormidden. Was de peultjes. Halveer de paprika, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ruitjes van 1 cm. Pel de uitjes en hak ze fijn.
Verhit de olie in een wok en bak er de blokjes tofu aan alle kanten goudgeel in. Haal de blokjes tofu dan uit de wok en houd ze apart. Bak de uitjes in de resterende olie kort in de wok. Voeg de auberginehelften toe en roerbak ze 3 minuten. Voeg vervolgens de peultjes, paprika en paddestoelen toe en roerbak alles nog 4 minuten. Schep de tofu erdoor.
Maak de saus. Roer de maizena los met wat groentefond. Voeg de rest van de fond, de oester- en sojasaus toe. Schenk de saus in de wok en verwarm hem tot het kookpunt. Breng op smaak met zout en peper. Serveer het gerecht op borden en bestrooi met koriander. Geef de rijst er apart bij.