Gaeng Mussaman
(Mussaman rundvleescurry)


IngrediŽnten:


3 eetlepels mussaman currypasta *)
125 ml kokosroom
500 gram runderlende of stoofvlees
500 ml kokosmelk
5 kardemomzaadjes, geroosterd tot aroma vrijkomt
1 kaneelpijpje van circa 8 centimeter
200 gram aardappels, geschild, in grote stukken
1 volle eetlepel ongezouten pinda's, fijngehakt
10 sjalotten
3 laurierblaadjes
3 eetlepels fijngehakte palmsuiker
2 eetlepels vissaus
3 eetlepels tamarindewater


 

Bereiding:


Kook de currypasta en kokosroom 5 minuten.
Voeg het vlees toe en bak dit 8 tot 10 minuten.
Voeg de kokosmelk toe, breng alles aan de kook en draai het vuur laag.
Laat het vlees 10 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de overige ingrediŽnten toe en laat alles sudderen tot de aardappelen en het vlees volkomen gaar zijn.

Serveer bij deze curry rijst, tafelzuur en gember.


*) Klik op mussaman currypaste voor het recept.