Chao Qing Cai
(Roergebakken groenten)


IngrediŽnten:

 

 

75 gram peultjes, afgetopt
2 theelepels olie
snufje zout
1/4 theelepel suiker
75 gram bamboescheuten, in vieren en vervolgens
in stukjes van 5 centimeter gesneden
6 tot 8 gedroogde Chinese champignons, geweld
250 milliliter kippenbouillon *)
1 theelepel oestersaus
1/4 theelepel sesamolie
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel zwarte sojasaus
snufje witte peper, gemalen
1 theelepel maÔzena, vermeng met water


 

Bereiding:


Blancheer de peultjes 5 seconden in kokend water.
Giet ze af.
Verhit de olie en roerbak de peultjes een halve minuut met zout en suiker.
Schep ze uit de wok en schep de overige ingrediŽnten erin, behalve de maÔzena.
Breng aan de kook.

Laat alles 1 minuut sudderen, voeg de peultjes weer toe en bind het gerecht met maÔzena.


*) Klik op kippenbouillon voor het recept !!