Bloemkoolcurry



IngrediŽnten:



 

1 bloemkool (circa 1 kilo)
500 gram vastkokende aardappelen
120 gram bosuitjes
15 gram verse gemberwortel
250 gram tomaten
2 chilipepers
300 gram doperwten (150 gram gedopt gewicht)
5 eetlepels olie
1 eetlepel panch foron *)
10 gram verse kurkumawortel, geraspt
1 theelepel gemalen komijn
2 theelepels milde paprikapoeder
zout
versgemalen peper
4 deciliter groentefond
1 eetlepel fijngehakte koriander
3/4 deciliter yoghurt
1 theelepel garam masala


 

Bereiding:


Was de bloemkool en snijd middelgrote roosjes los. Was ze zorgvuldig onder de kraan.
Was de aardappelen, schil ze en snijd ze vervolgens in blokjes van 3 cm.
Was de bosuitjes en snijd ze in dunne ringetjes.
Schil de gemberwortel en hak hem fijn.
Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de steelaanzet en het zaad.
Halveer de chilipepers, verwijder het zaad en snijd ze in dunne sliertjes.
Dop de erwten.
Verhit de olie in een grote koekenpan en roerbak de panch foron hierin tot het aroma vrijkomt.
Voeg de bosuitjes toe en fruit ze glazig.
Voeg de stukjes aardappel, de bloemkoolroosjes en chilireepjes toe en roerbak alles 3 tot 4 minuten boven een matig vuur. Breng op smaak met kurkuma, gember, komijn, paprikapoeder, zout en peper. Roerbak alles nog 3 tot 4 minuten.
Schenk de groentefond erbij en laat de curry onder regelmatig omscheppen circa 20 minuten zachtjes sudderen tot de aardappelen en bloemkool beetgaar zijn.
Voeg na ongeveer 15 minuten de tomaten en erwten toe.
Bestrooi de curry met de koriander.
Schep de yoghurt over de curry, strooi de garam masala erover en serveer de curry in borden of kommen.


*) Panch foron is kant en klaar te koop in een toko of oosterse winkel.
Het mengsel bestaat uit zaad van mosterd, venkel, komijn, fenegriek en ui.