Balti Kip



IngrediŽnten:


 

1 kilo kipfilet
2 eetlepels ghee of olie
2 tenen knoflook, geperst
1 kaneelstokje
1/2 theelepel kardemomzaad
1 eetlepel garam masala
1 theelepel sesamzaad
1 theelepel maanzaad
1/2 theelepel venkelzaad
2 middelgrote uien, gesnipperd
3 eetlepels balti masalapasta *)
2 1/2 deciliter kippenbouillon
2 1/2 deciliter slagroom
1 eetlepel verse korianderblaadjes


 

Bereiding:


Snijd de kipfilet in stukken van 3 cm.
Verhit de geheel in een wok. Roerbak knoflook, kaneel, kardemomzaadjes en garam masala 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg sesamzaad, maanzaad en venkelzaad toe en roerbak ze 30 seconden. Zet het vuur laag, voeg de ui toe en fruit hem 10 minuten zacht en glazig.
Zet het vuur hoog. Voeg de masalapasta en de kip toe en bak het gerecht 5 minuten; roer af en toe.
Zet het vuur laag en voeg de bouillon toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken. Voeg de slagroom toe en laat deze 10 minuten sudderen; roer af en toe.
Voeg de korianderblaadjes toe en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer met roti of naan.


 

*) Balti Masalapasta:


Rooster 4 eetlepels korianderzaad, 2 eetlepels komijnzaad, 2 verkruimelde kaneelstokjes, 2 theelepels venkelzaad, 2 theelepels zwart mosterdzaad, 2 theelepels kardemomzaad, 1 theelepel fenegriekzaad, 6 kruidnagels, 4 laurierbladeren en kerriebladeren in een koekenpan. Laat het mengsel afkoelen. Maal het in een vijzel tot een poeder. Voeg 4 theelepels knoflookpoeder, 4 theelepels kurkuma, 2 theelepels gemberpoeder, 1 1/2 theelepel chilipoeder en 2 1/2 deciliter azijn toe. Verhit 2 1/2 deciliter olie in een pan, voeg de pasta toe en roerbak hem 5 minuten. Giet de masalapasta in warme, gesteriliseerde potten.