Au Larm
(Kruidig gestoofd rundvlees)


IngrediŽnten:


 

1 kilo runderschenkel of riblappen
2 middelgrote uien
12 plakjes gemberwortel
10 teentjes knoflook
2-3 stukken gedroogde mandarijnschil
3 hele steranijs
2-3 eetlepels plantaardige olie
2 theelepels korrels Szechuanpeper
2 theelepels zwarte peperkorrels
4 eetlepels rijstwijn, droge sherry of sake
2 deciliter donkere sojasaus
3 eetlepels hoisinsaus of zoete bonenpasta
rijst


 

Bereiding:


Snijd het vlees in blokjes van 5 cm en doe ze in een diepe pan.
Zet het vlees net onder water.
Pel de uien, snijd ze in vieren en voeg ze met de plakjes gember aan de pan toe, vervolgens 3-4 gepelde tenen knoflook, de mandarijnenschillen en steranijs.
Breng afgedekt aan de kook. Schuim het water af, temper het vuur en laat het vlees 2,5 uur afgedekt, zachtjes koken.
Pel de overige teentjes knoflook en hak ze fijn.
Verwarm de olie in een wok of andere pan en fruit de knoflook met de gekneusde Szechuan- en zwarte peper 1 minuut op matig vuur. 
Voeg de overige ingrediŽnten toe en roerbak ongeveer 2 minuten. 

Voeg dit alles aan de pan met vlees toe en breng het geheel weer aan de kook. Schuim opnieuw af, dek de pan af en laat nog 45 minuten tot 1 uur zachtjes koken, tot het vlees volledig zacht is. Verwijder de steranijs en mandarijnenschil en serveer met witte rijst.