Viskoekjes met komkommerrelish



IngrediŽnten:

 

300 gram witvisfilet, in blokjes
2 eetlepels rode kerriepasta
1 ei
2 eetlepels vissaus
1 theelepel kristalsuiker
2 eetlepels maÔzena
3 citrusbladen (djeroek poeroet), in smalle reepjes
1 eetlepel gehakte verse koriander
50 gram sperziebonen, klein gesneden
olie voor het bakken
mosterdkers, ter garnering
Voor de komkommerrelish:
4 eetlepels Thaise kokos- of rijstazijn
4 eetlepels water
50 gram suiker
1 bol ingemaakte knoflook, in plakjes
1 komkommer, in de lengte in vieren gesneden en dan in plakjes
4 sjalotjes, in dunne plakjes
1 eetlepel verse gember, fijngehakt
rode chilipepers, ontzaad en fijngehakt ter garnering


 

Bereiding:


Doe voor de relish de azijn in een pan en voeg het water en de suiker toe. Breng al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen.
Doe de ingemaakte knoflook in een kom en schep er de komkommer, sjalotjes en gember door. Giet er het afgekoelde azijnmengsel over en garneer met de chilipoeder.
Doe de blokjes vis, de kerriepasta en het ei in een keukenmachine en draai tot alles gemengd is. Doe het mengsel in een kom en schep er de rest van de ingrediŽnten, behalve de olie en mosterdkers, door.
Vorm van het vismengsel met vochtige handen koekjes van circa 5 centimeter doorsnee en 5 millimeter dik.
Verhit de olie in een wok en bak er de koekjes in porties 4 tot 5 minuten in. Laat op keukenpapier uitlekken. Garneer met de mosterdkers en geef er de relish bij.