Kung Thord
(gefrituurde garnalen)


IngrediŽnten:

500 gram middelgrote rauwe garnalen, ongepeld
3 eetlepels lichte sojasaus
0,5 theelepel versgemalen zwarte peper
100 gram tempurameel
1 theelepel zout
1 liter plantaardige olie om te frituren
1 kommetje zoetzure pikante saus


 

Bereiding:


Pel de garnalen maar laat de staarten zitten. Verwijder het darmkanaal. Was de garnalen en dep ze droog. Wrijf ze in met peper en sojasaus en laat ze afgedekt circa 30 minuten marineren in de koelkast.
Voeg krap 2,5 deciliter water toe aan het tempurameel en het zout, en klop dit met de garde langzaam tot een dik vloeibaar beslag zonder klontjes.
Verhit de olie in een pan. De olie is heet genoeg wanneer u er een houten pollepelsteel in kunt steken zonder dat er belletjes opstijgen.
Neem de garnalen bij hun staarten, haal ze door het tempurabeslag en laat ze in de hete olie glijden. Frituur ze in circa 1 minuut boven een matig vuur goudbruin.
Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de garnalen met de zoetzure saus.