Dashi II



IngrediŽnten: (voor 6 personen)


 

1,7 liter koud water
kombu en bonitovlokken (apart gehouden na de bereiding van dashi I)
10-15 gram gedroogde bonitovlokken


 

Bereiding:


Doe de apart gehouden kombu en bonitovlokken met het koude water in een grote pan en verwarm alles tot het kookpunt. Draai de hittebron laag en laat de bouillon ca. 20 minuten trekken, tot hij voor eenderde gedeelte is ingekookt.
Voeg de gedroogde bonitovlokken toe en neem de pan onmiddellijk van de hittebron ad. Laat de vlokken opzwellen. Schenk de bouillon door een met een schone doek belegde zeef.


 

Dashi II:


Dashi II is een krachtiger bouillon, die wordt getrokken van de kombu en bonito die bij het bereiden van dashi I zijn gebruikt. Dashi II wordt toegepast in stoofschotels, in gekruide soepen en in miso-soep, waarvoor een sterkere smaak is vereist.